Öko-drive

Kerületi kisautókkal a jövő közlekedéséért

A GreenGo elektromos autómegosztó és a 11. kerületi önkormányzat együttműködésének köszönhetően szeptemberben vidám kisautók lepik el Újbuda játszótereit, hogy ezzel is támogassák az együttműködésre és megosztásra nevelés fontosságát. Mert autóból sem feltétlenül kell saját - se kicsiből, se nagyból.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Sokszor a gyerekektől olyasmit várunk el, amit mi magunk nehezen viselnénk. Adják oda a játékaikat, ha valaki kéri, mondjanak le számukra fontos dolgokról, beszéljék meg, osszák el, érjék be kevesebbel, ne akarjanak túl sokat. Kérdés, hogy mi mennyire vagyunk ebben példamutatóak, mennyire tudunk osztozni, változtatni, alkalmazkodni vagy épp lemondani. A GreenGo és Újbuda együttműködése ezért most nemcsak a gyerekek számára hordoz üzenetet, hanem az őket kísérő szülők számára is: osztozni jó, osztozni fontos!

Ez a második alkalom, hogy egy önkormányzattal együttműködve helyi játszótereknek közös használatú kisautókat biztosítunk, és most, másodszor is izgatott örömmel tesszük ezt. A GreenGo csapatában is sok szülő van, nap mint nap látjuk, ahogy a gyerekek a játszótéri közös járműveket használják, ahogy megbeszélik, ki mikor következik, és látjuk persze azt is, hogy mekkora öröm, ha van mire ülni. És ez a nagyon egyszerű, hétköznapi történés az, ami a GreenGo filozófiája is egyben, amit autómegosztó flottánk működtetése közben is teszünk nap mint nap: járműveket biztosítunk, és megosztjuk azokat. – mondja Hutiray Borbála, a GreenGo vezérigazgatója az együttműködés kapcsán.

Budapesten több mint 500 elektromos autó teljesít szolgálatot a GreenGo flottájában, kiszolgálva azokat a felhasználókat, akik már másképp tekintenek az autózásra, akik tudják, hogy nem a saját a valódi érték, hanem az, ha az autó csak addig van jelen az életünkben, amíg arra valóban szükségünk van. A GreenGo első felhasználói nagyot váltottak az évtizedes közlekedési rutinokhoz képest, de már növekszik egy olyan generáció, akik számára a megosztáson alapuló működés, és a kevesebb tulajdonlás már sokkal természetesebb és magától értetődőbb lesz – mindannyiunk érdekében.

A szeptember 11-i átadás után a kisautókat birtokba vevő gyerekek szerte a kerületben játékos formában tanulhatják meg, hogy milyen öröm, ha valami úgy is elérhető, hogy nem a miénk, mégis használhatjuk, ha úgy tartja kedvünk. És persze ismerkedhetnek a közlekedési szabályokkal, az úton való együttműködés szépségeivel és nehézségeivel.

A GreenGo és az Újbudai Önkormányzat az alábbi játszótereken helyez el 5-5 darab kisautót:

  • Kalóztenger játszótér (Bikás Park)
  • Kalóztanya játszótér (Bükköny utca)
  • Katicabogár játszótér (Cirmos utca)
  • Regélő játszótér (Regős köz)
  • Mikkamakka játszótér (Albert utca)