Környezetvédelem

Ez lenne a napelemes energiatárolás jövője?

Az új, otthoni akkumulátort a müncheni Intersolar kiállításon mutatták be.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Strong Energy bejelentette, hogy októbertől megkezdi ALFRED nevű, minden egyben akkumulátoros tárolórendszerének értékesítését Németországban – számol be a PV Magazine energiatárolásra szakosodott aloldala. A kölni székhelyű vállalat, amely a kínai Skywoth tulajdonában áll, már bemutatta a terméket a müncheni Intersolar kiállításon, most pedig a berlini IFA-n is. A Strong Energy új lítium-vas-foszfát akkumulátoros energiatároló-rendszere 12 kilowattóra és 24 kilowattóra közötti névleges kapacitással rendelkezik, attól függően, hogy öt vagy tíz akkumulátoros modult építenek-e be. A fotovoltaikus tárolórendszer névleges teljesítménye 10 kW. A termék adatlapján az olvasható, hogy a maximális töltési-kisütési teljesítmény 12,5/11,3 kilowatt, illetve 15/11,3 kilowatt, az európai standard hatásfok pedig 97 százalék. Az akkumulátorrendszer két MPP (maximum power point) követővel és IP65 védettségi osztállyal büszkélkedhet. A maximális fotovoltaikus bemeneti feszültség 1000 volt, a termék teljes inverterteljesítménnyel is rendelkezik vészhelyzeti üzemmódban. Az árral kapcsolatban a Strong Energy nem adott konkrét információkat, a pontos ár a megrendelések számától is függ. A PV Magazine kérdésére a cég szóvivője azt mondta, hogy az akkumulátoros rendszer rendkívül versenyképes megoldás a piacon.

Mint felhívta a figyelmet: a technológiának köszönhetően az energiatároló beépítésekor a telepítési idő jelentősen lecsökken, Németországban pedig alapos tesztelések és tanúsítások alá vetették a terméket.

A Strong Energy tíz év garanciát vállal az akkumulátorra és öt év garanciát az inverterre. A vállalatnak Németországban vannak raktárai, és német nyelvű elő- és utóértékesítési támogatást is nyújt az ügyfeleknek. Az otthoni tárolórendszer előrendelését már megnyitották az érdeklődők előtt. A Strong Energy a termék nevét a Nobel-díjas feltalálóra, Alfred Nobelre utalva választotta meg. A jövőben más eszközöket is piacra fognak dobni e márkanév alatt.