Környezetvédelem

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye

A Magyar Víziközmű Szövetség évek óta örömmel csatlakozik a műanyagmentes július kihíváshoz, hiszen ez a kampány a műanyagmentes élet előnyeire és a környezettudatos viselkedésre hívja fel a figyelmet!

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az ivóvíz az élet legalapvetőbb eleme; a jövőnk és a fejlődés alapja. Az ivóvízellátás stratégiailag kiemelt jelentőségű kérdés, hiszen hamarosan a megfelelő minőségű és mennyiségű vízhez való hozzájutás jelenti majd a legkomolyabb kihívást az emberiség számára. Napjainkban rengeteget hallani arról, hogy a műanyagszennyezés mekkora károkat okoz világszerte, elárasztanak bennünket a mikroműanyagok, azonban, ha odafigyelünk és környezettudatosabban viselkedünk, közösen megállíthatjuk ezt a szörnyű folyamatot!

A PLASTIC FREE JULY kampány célja, hogy csökkentsük az egyszer használatos műanyagok, valamint a PET palackok számát.  A kezdeményezést életre hívók arra buzdítanak mindenkit, hogy amikor lehetőségük van rá, töltsék újra kulacsukat csapvízzel és próbálják meg beépíteni mindennapjaikba az egyszerhasználatos műanyagok alternatíváit!

S hogy miért csapvízzel töltsük újra kulacsunkat?

Azért, mert a csapvíz OLCSÓ!

Azért, mert a csapvíz BÁRMIKOR ELÉRHETŐ!

Azért, mert a csapvíz EGÉSZSÉGES!

Azért, mert a csapvíz BIZTONSÁGOS!