Környezetvédelem

Idén is meghirdette pályázatát ökotudatos pedagógusoknak a Ficsak

Idén is meghirdette ökotudatos pedagógusoknak szóló környezetvédelmi pályázatát a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásával.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Ficsak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta A jövő zöld generációjáért díj 2024 pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várják, akik munkájukkal, életszemléletükkel a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság fontosságát közvetítik diákjaik számára, s ezáltal környezetvédelmi cselekvésre inspirálják őket. A Ficsak és a Zöld Követ számára kiemelten fontos a pedagógusok erkölcsi támogatása és teljesítményük elismerése, valamint az is, hogy megismerje a hazai, környezetvédelmi oktatás-nevelésben kiemelkedő szakembereket a társadalom széles köre – hangsúlyozták a közleményben. A legjobb pályamunkákat beküldő pedagógusok díjazásban is részesülnek. Az első három helyezett 200 ezer, 150 ezer és 100 ezer forintot kap, illetve intézményük ingyen környezetvédelmi/szemléletformáló előadást vehet igénybe a Zöld Követ Egyesület megvalósításában. A pályázatban résztvevő összes pedagógus intézménye részt vesz egy sorsoláson is, amelynek keretében egy 150 ezer forint értékű, környezetvédelmi fejlődést biztosító tárgyi eszköz talál gazdára – olvasható a közleményben.

Magyarországi vállalatok és cégek felajánlásait is várják, akik fontosnak tartják a fenntartható fejlődést és szeretnék az ebben dolgozó pedagógusokat elismerni és segíteni. A vállalkozások – ahogy 2023-ban is – különdíjat ajánlhatnak fel és adhatnak át a pályázat keretein belül. A pályázatokat 2024. szeptember 30-ig várják a https://ficsak.hu/zold-jovoert-pedagogus-dij-2024/ weboldalon, ahol a pályázati feltételek is megtalálhatóak. A pályázat eredményét október 21-én, a Földünkért világnapon hirdetik ki – írták a közleményben.