fenntarthatóság

Agrárszakértők: fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága

Fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága a klímaváltozás, a természeti erőforrások kimerülése, a tömeges migráció, a járványok, valamint az ukrajnai háború miatt – állapítják meg elemzésükben az OTP Bank agrárszakértői.

Kék bolygó – Áder János a fosszilis és megújuló energiaforrásokról beszélgetett új podcastjában

A fosszilis és megújuló energiaforrásokról beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértővel Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában.

Fenntarthatósági intézkedésekkel csökkenti ökológiai lábnyomát a Westend

Ökológiai lábnyomának csökkentésére a fogyasztók bevonásával valósítja meg zöld stratégiáját a Westend, hosszabb távon megalapozva többek között a cég sikeres tőzsdére menetelét – ismertette a Westendet tulajdonló és üzemeltető Gránit Pólus kommunikációs és marketingigazgatója közleményben.

A fenntarthatatlan fakitermelés, halászat és vadászat a fajok kihalásának motorja

A fenntarthatatlan fakitermelés, halászat és vadászat a kihalás motorja egy kormányközi szervezet friss jelentése szerint.

Az Európai Parlament fenntarthatóbb repülőgép-üzemanyagok használatát szorgalmazza

Az Európai Parlament (EP) plénuma csütörtökön állásfoglalást fogadott el, amelyben azt szorgalmazza, hogy az európai uniós tagországok repülőgépei és repülőterei nagyobb arányban használjanak fenntartható üzemanyagokat a légi közlekedésből származó kibocsátások csökkentése és Európa 2050-re tervezett klímasemlegessé válása érdekében.

A cégeknek fontos a fenntarthatóság, de keveset tesznek érte

Magyarországon a cégvezetők többsége már felismerte, hogy a fenntarthatóság jelentős befolyást gyakorol a gazdasági életre, amivel foglalkozni kell, de jóval kevesebben vannak azok, akik tényleges lépéseket is tesznek érte – mondta a K&H fenntarthatósági programjának vezetője Budapesten sajtótájékoztatón.

Bécsi foodtrailer járja az iskolákat

Aki bécsi szeleten és császármorzsán nőtt fel, és a menzás finomfőzelékről sincsenek túl jó emlékei, annak igencsak nehéz felnőtt korban egy egészségesebb és fenntarthatóbb irányba változtatnia.

A Mondelez bővíti fenntartható búzatermesztési programját Magyarországon

Az amerikai Mondelez élelmiszergyártó nemzetközi nagyvállalat bővíti a fenntartható búzatermesztési programját Magyarországon is, a székesfehérvári gyárukban készülő kekszek egyre nagyobb hányadát a programban termesztett Harmony búzából előállított lisztből gyártják – közölte a Modelez kedden az MTI-vel.

A biológiai sokféleség védelmét sürgetik az Európai Bizottságnál a természetvédők

Az európai uniós helyreállítási források felhasználásának újragondolására van szükség a biológiai sokféleség csökkenésének megakadályozása érdekében a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) szerint.

Budapesti hőhullámokat kutatják

Budapest hőhullámokkal szembeni sérülékenységének feltárását, az inváziós pontyfélék ikrájának vándorló vízimadarak általi terjedését, valamint a részvénybefektetőknek az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival kapcsolatos viszonyát vizsgálta az a három fiatal kutató, aki pályázatával elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíját – közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.