életmód

Rajzpályázatot hirdetett az élelmiszerpazarlás elleni programja részeként a Nébih

Rajzpályázatot hirdetett az élelmiszerpazarlás elleni programja részeként alsó és felső tagozatos általános iskolások számára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih); a pályaművek beküldési határideje július 17-e.

Fenntartható és egészséges üdítők ‒ megérkeztek a Microdrinkek

Palackozott üdítő vásárlása helyett mostantól bedobhatunk egy összepréselt gyümölcsökből és növényekből álló kapszulát egy pohár vízbe, és máris kész az egészséges frissítő.

A bécsiek 91 százaléka többet szeretne tudni arról, hogy mit húzhat le a vécén, és mit nem

Mivel naponta több mint húszezer kilogrammnyi cigarettacsikk, nedves törlőkendő és betét landol az osztrák főváros szennyvízében, az Ebswien szennyvíztisztító felmérést készített a témában.

A Pó-alföld városaiban megkezdődött az ivóvízfogyasztás szabályozása

Az észak-olaszországi Piemont és Lombardia tartomány 125 önkormányzatában életbe lépett a vízfogyasztás korlátozása Pó folyó medencéjét sújtó aszály miatt – jelentette a Corriere della Sera napilap.

Hetven éve nem volt ennyire alacsony a Pó vízszintje

Hetven éve nem volt ennyire alacsony a Pó vízszintje. Az évszakhoz képest magasabb hőmérséklet és a tartós csapadékhiány okozta vízhiány miatt a Pó-alföldön található településeken éjszakai vízkorlátozás léphet életbe – jelentette az Il Secolo XIX napilap vasárnap.

Mit tartalmaznak az ásványvizek?

Ha alaposabban szemügyre vesszük a természetes ásványvizek címkéit, akkor azok árulkodóbbak, mint elsőre gondolnánk.

Tényleg ilyen fontos a mindennapi gerinctorna?

Szinte hihetetlen, de manapság a gerinc környéki fájdalom az emberek jelentős részét kínozza nap, mint nap.

Hőség elleni akciótervvel készül Bécs a nyárra

Jön a nyár, jön a meleg – és mivel nincs mindenkinek úszómedencéje vagy utazhat a tengerpartra nyaralni, Bécs akciótervet dolgozott ki a nyári hőség ellen.

Milyen karórát vegyek?

Manapság egy karóra már sokkal több, mint egy sima használati tárgy vagy egy kiegészítő.

Étlapok rövid üzenetei hatására többen választanak növényi alapú ételt

Az éttermek étlapjaira írt egyszerű, rövid üzenetek hatására kétszer olyan gyakran választanak a vendégek hús helyett növényi alapú fogást egy új kutatás szerint.