A regionális élelmiszertermelés környezetvédő és növeli a belföldi hozzáadott értéket
A regionális, helyi élelmiszertermelés nagymértékben csökkenti az élelmiszerek szállítási igényét és ezáltal a károsanyag-kibocsátást is.
A regionális, helyi élelmiszertermelés nagymértékben csökkenti az élelmiszerek szállítási igényét és ezáltal a károsanyag-kibocsátást is.
Összesen 241 tonna tartós élelmiszert adtak össze a vásárlók a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 17. karácsonyi adománygyűjtő akciójában péntektől vasárnapig az ország 160 településén 334 áruházban 6500 önkéntes közreműködésével.
Összesen 4 millió kilogramm élelmiszert mentett meg és osztott szét rászorulók között 2022 első felében a Magyar Élelmiszerbank Egyesület – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
Az idei Biofach Nemzetközi Bio-Élelmiszer és Bio-Áru Szakkiállítás magyar közösségi standján 11 belföldi biogazdálkodó cég mutatkozik be Nürnbergben – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) szerdán az MTI-vel.
A Tesco 2017-ben tette közzé először a működésében keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét, amelyet Magyarországon azóta 69 százalékkal szorított vissza – közölte az áruházlánc az MTI-vel.
Az Európai Bizottság engedélyezte a házi tücskök (Acheta domesticus) új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban – közölte az uniós bizottság.
A tudósok szerint az enset, egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer, és életmentő választ adhat az éghajlatváltozásra is – írta a BBC News.
A hústermelés a felelős az élelmiszeriparban keletkező üvegházhatású gázok 60 százalékáért egy amerikai kutatás szerint.
Kihalás fenyegeti a világ legfontosabb terményeinek – köztük a burgonya, az avokádó vagy a vanília – több mint 70 vadon élő rokonát a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) marseille-i kongresszusán bemutatott tanulmány szerint.