egészséges életmód

A vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket

Egy új tanulmány szerint a vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket, olyan globális ökoszisztémákat fenyeget, amelyektől az élet függ, ezért a tudósok a termelés és a károsanyag-kibocsátás korlátozására szólítottak fel.

Grenoble vette át az Európa zöld fővárosa címet

A franciaországi Grenoble vette át egy évre az Európa zöld fővárosa címet a finnországi Lahtitól – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

A szennyezett levegőből fakadó rákkockázatot felerészt a fatüzelés okozza

A városi légszennyezésből fakadó rákkockázatot csaknem felerészben a fatüzelés okozza – állapította meg egy görög tudósok által készített új tanulmány.

Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké

Negyven százalékkal több klímakárosító gáz kibocsátását okozza a férfiak húsban gazdag étrendje, mint a nőké egy brit kutatás szerint.

Többfelé ismét magas a légszennyezettség

Többfelé ismét magas a légszennyezettség a szálló por miatt.

A Földön lévő települések fejlődését térképezik fel a világűrből

A világ településeinek lábnyomát térképezik fel a világűrből, a Földön lévő emberi települések fejlődéséről készülő legátfogóbb adatbázist az Európai Űrügynökség (ESA) és a Német Űrkutatási Központ (DLR) a Google Earth Engine csoportjával együttműködve készíti.

Még nem használ víztisztítót? Ezután fog!

Mutatunk néhány okot miért okos megoldás a víztisztító otthoni használata.

Áder János: alig található a Földön tisztítás nélkül fogyasztható víz

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség felelőtlenül használja a rendelkezésre álló vizet – közölte Áder János köztársasági elnök szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A hús a felelős az élelmiszertermelés okozta üvegházhatású gázok 60 százalékáért

A hústermelés a felelős az élelmiszeriparban keletkező üvegházhatású gázok 60 százalékáért egy amerikai kutatás szerint.

A hús a felelős az élelmiszertermelés okozta üvegházhatású gázok 60 százalékáért

A hústermelés a felelős az élelmiszeriparban keletkező üvegházhatású gázok 60 százalékáért egy amerikai kutatás szerint.